Logo3Koersen

LogoNationsCupU19

LogoNationsCupU23

LogoSasspurters

LogoKYW

kbwb

logo vlaanderenwielerbond


luc1Luc Demeere was gedurende 25 jaar voorzitter van de Koninklijke Yperse Wielerclub en tevens koersdirecteur van de Kattekoers. Enkele jaren terug liet Luc weten de taak van voorzitter niet verder te ambiëren.
Onder zijn voorzitterschap, en in samenwerking met het ganse bestuur, zijn niet alleen de Kattekoers maar ook de Grote Prijs André Noyelle en de Katjeskoers uitgegroeid tot wedstrijden op hoog niveau die door officiële instanties, ploegleiders, renners en publiek gewaardeerd worden.
Ook lag Luc Demeere mee aan de basis van de nieuwe samenwerking met Gent-Wevelgem waarbij niet minder dan 7 wedstrijden, op het hoogste niveau, en op dezelfde dag verreden worden.

bart1De nieuwe voorzitter is Bart Vannieuwenhuyze (50 j) en heeft in het wielermilieu zijn strepen reeds verdiend. In 2005 werd hij bestuurslid van de K.Y.W. en sinds 2012 is hij koersdirecteur van de Grote Prijs André Noyelle en, sinds vorig jaar, van de nieuwe wedstrijd Ieper-Saint-Omer. Hij is tevens lid van de Raad van Bestuur van Wielerbond Vlaanderen, afdeling West-Vlaanderen.

Hij wordt in zijn nieuwe functie bijgestaan door Alain Vanryckeghem die de taak van ondervoorzitter op zich neemt. Samen met Klaas Degruyter (correspondent) Justin Demeere (sociale media), Edouard Baron (veiligheid), Dominique Dehaene en Kristof Sennesael zorgen zij, als jong en dynamisch bestuur, voor de verdere uitbouw van onze wedstrijden.
Jonge mensen, die deze equipe willen vervoegen zijn steeds welkom en kunnen steeds contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alex Verbiest
Secretaris