Logo3Koersen

LogoNationsCupU19

LogoNationsCupU23

LogoSasspurters

LogoKYW

kbwb

logo vlaanderenwielerbond


Reeds voor de stichting van de Ypersche Wielrijdersclub werden er in Ieper een aantal wielerwedstrijden georganiseerd. Het waren toen der tijd vooral wijkkoersen voor onderbeginnelingen, beginnelingen en juniores.

De officiële stichting van de club gebeurde op 10 maart 1927.

De eerste koers, ingericht door de Ypersche Wielrijdersclub, was een wedstrijd voor juniores over een afstand van 75 km met toen - voor die tijd - een aanzienlijke prijzenpot van 1.000 BF of m.a.w. 25 euro. Deze koers ging door op donderdag 26 mei 1927, nl. op Onze-Lieve-Heer-Hemelvaartdag.

Zowat overal in Ieper werden er wedstrijden ingericht, maar vooral de Tuindagfeesten stonden in het teken van de wielerkoersen. In 1934 kende men dan de eerste GENT - IEPER; in feite ‘de officiële doop' van de KATTEKOERS.

In 1962 stak men dan van wal met een totaal nieuwe formule. De individuele wedstrijd werd vervangen door een wedstrijd in clubverband, voorzien van zowel individuele als talrijke clubprijzen.

Aan de cluboverwinnaar werd de wisselschaal "Pol Beddeleem" uitgeloofd, genaamd naar de in 1960 overleden medestichter. Na drie overwinningen werd of wordt de wisselschaal definitief eigendom van de club.

In 1990 werd de 50ste Kattekoers gereden, tevens het prachtige jubileumjaar voor onze club.

In 1991 kwam daar ook nog eens het wereldkampioenschap voor medici en paramedici bij.