Logo3Koersen

LogoNationsCupU19

LogoNationsCupU23

LogoSasspurters

LogoKYW

kbwb

logo vlaanderenwielerbond


 Landenploegen   België
  Denemarken
  Frankrijk
  Groot-Brittannië
  Ierland
  Italië
  Letland
  Litouwen
  Luxemburg
  Nederland
  Noorwegen
  Polen
  Rusland
  Slovenië
  Zweden
  Zwitserland
   
 Provinciale selectie's Antwerpen
  Oost-Vlaanderen
  Vlaams-Brabant
  West-Vlaanderen
  Zuid-Oost-Engeland
  Nord-Pas de Calais
  Zuid-West-Nederland

Deze interclubwedstrijd voor juniores werd voor het eerst gereden in 1983. In 1996 doopten we deze wedstrijd om tot GP André Noyelle.

De stad Ieper en de K.Y.W. zijn fier om een Olympische wielerkampioen in hun midden te hebben. André Noyelle blijft tot op heden de enige Belgische wielrenner die in de wegwedstrijd een gouden medaille behaalde.

Dat onze wedstrijd een hoog aangeschreven wedstrijd is, vinden we ongetwijfeld terug in het lijstje van de winnaars en de dichtste ereplaatsen.

Renners als Serge Devos, Bart Leysen, Frank Corvers, Paul Van Hyfte, Tim Meeusen, Johan Dekkers, Stijn Devolder, Gorik Gardeyn, Frank Van Kuik, Gianni Meersman, Nikolas Maes, Sjors Roosen (Ndl.) en nog enkele anderen mochten met de bloemen zwaaien op het Ieperse podium.

Veel van deze winnaars sloegen of slaan geen slecht figuur in de profrangen.

Deze prachtige wedstrijd kent ieder jaar een spannend wedstrijdverloop maar het Heuvelland is steeds de scherprechter in de finale en brengt de sterkste renners op het voorplan.

De aankomst van de junioreswedstrijd is altijd de voorloper van de ontknoping en aankomst van de Kattekoers Deinze-Ieper.